
Bábovka BB
asi 16 porcií
Jednoduché
20
Bábovka s orechami pre milovníkov BB Pudingu
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
2 ks
vajce
70 g
maslo zmäknuté
170 - 200 g
cukor trstinový jemný
150 g
múka polohrubá
80 g
orechy vlašské mleté
250 ml
mlieko polotučné
100 g
čokoláda biela malé kúsky
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
Príprava :
20 min
Doba pečenia:
40 min
1
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s BB Pudingom, sódou bikarbónou a orechmi. Prilejeme mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
2
Bábovku necháme asi 10 minút schladnúť, vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním odporúčame pocukrovať.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Človeče, nehnevaj sa![]()

40 MinJednoduché
Človeče, nehnevaj sa
40 MinJednoduché
Človeče, nehnevaj sa
Bezlepkové brownies![]()

75 MinJednoduché
Bezlepkové brownies
75 MinJednoduché
Bezlepkové brownies
Roláda s kávovým krémom![]()

50 MinJednoduché
Roláda s kávovým krémom
50 MinJednoduché
Roláda s kávovým krémom
Jablková Sacherova torta![]()

100 MinJednoduché
Jablková Sacherova torta
100 MinJednoduché
Jablková Sacherova torta
Brusnicové hrnčeky![]()

100 MinJednoduché
Brusnicové hrnčeky
100 MinJednoduché
Brusnicové hrnčeky
Bábovka Zlatý klas![]()

80 MinJednoduché
Bábovka Zlatý klas
80 MinJednoduché
Bábovka Zlatý klas
Tvarohová torta![]()

100 MinJednoduché
Tvarohová torta
100 MinJednoduché
Tvarohová torta
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach