
Bábovka Zlatý klas
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtka s cukrom, vanilínovým cukrom a vodou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatým klasom a zľahka ručne vymiešame dohladka. 2/3 cesta nanesieme do vymazanej a múkou vysypanej formy.
Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme kakao a dôkladne zamiešame. Potom nanesieme do formy a špirálovitým pohybom vidličky cestá premiešame, čím sa vytvorí mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 50 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme schladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Súvisiace recepty

Anjelské rezy

Pletenec so šunkou a cuketou

Kefírová buchta

Pomarančové gombičky

Bábovka BB

Bábovka s jahodovým krémom
