Flag

Kávová bábovka

asi 16 porcií
Jednoduché
100
Jemná bábovka pripravená za pomoci Holandského kakaa Dr. Oetker a citrónového aróma Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
300 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
380 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
100 gmandle nasekané
1 KLAróma citrónová Dr. Oetker
250 mlinstantná káva silná
Na ozdobenie
2 zarovnané PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Aróma citrónová Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Postupne zašľaháme vajcia (každé vajce šľaháme po dobu asi ½ minúty na najvyššom stupni). Zmiešame múku, kypriaci prášok, preosiatej kakao, mandle, aróma a striedavo s kávou v dvoch dávkach vmiešame na strednom stupni do cesta. Nalejeme do formy vystriekané Backsprayem podľa návodu na obale a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 70 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Po upečení necháme bábovku 10 minút stáť vo forme. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Povrch posypeme práškovým cukrom.