
BB Mrkvová torta
Zloženie
Príprava:
Sušené ovocie nakrájame na malé kúsky, vložíme do menšej misky a zalejeme šťavou z pomaranča.
Vo väčšej mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom celé vajcia s cukrom do penista a pridáme olej a vanilkovú pastu. Zmiešame suché suroviny, mletú škoricu, perníkové korenie, mleté orechy, BB puding, polohrubú múku, sódu, kypriaci prášok a štipku soli, postupne zamiešame do vajíčkovej zmesi a dôkladne premiešame. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, namočené sušené ovocie a nasekané orechy a opäť dôkladne premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme olejom. Povrch uhladíme, vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 35 - 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Ešte teplý korpus potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote asi 1 hodinu.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale a tortu ňou polejeme. Na záver ozdobíme mandľovými lupienkami. Dáme do chladničky aspoň na 30 min., aby poleva stuhla. Tortu krájame nožom, ktorý nahrievame v pohári s teplou vodou a po každom reze očistíme papierovou utierkou.
Súvisiace recepty

Celozrnné kakaové linecké pečivo s matcha krémom

Pivné chlebíky s dvomi náplňami

Išelské tortičky

Čučoriedkové rezy s vaječným likérom

BB Lávový koláčik do hrnčeka

BB Nepečený cheesecake
