Flag

Bezgluténové košíčky s krémom

20 ks
Jednoduché
40
Bezlepkové košíčky s krémom zo Zlatého klasu Dr. Oetker a mascarpone.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gbezlepková múka
100 gcukor práškový
150 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
Na krém
1 balíčekZlatý klas bezgluténový Dr. Oetker
200 mlmlieko
200 gmascarpone
30 gcukor práškový
Na ozdobenie
ovocie (čerstvé jahody alebo maliny)
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
2 zarovnané PLcukor
Ešte potrebujeme
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
20 ksformička na košíčky
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto naplníme do nevymazaných formičiek na košíčky a položíme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Košíčky necháme vychladnúť. Potom opatrne vyklopíme z formičiek.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme mascarpone s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne primiešavame vychladnutý Zlatý klas. Krémom naplníme zdobiace vrecko a nanesieme ho na košíčky.

4

Na dozdobenie očistíme jahody alebo maliny a jemne vtlačíme do krému. Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale a povrch košíčkov polejeme.