
Bratislavské makové rožteky
asi 8 ks
Jednoduché
55
Prvotriedna Maková náplň Dr. Oetker s dokonalou plnou makovou chuťou na rýchlu prípravu.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
160 g
múka hladká
štipka
soľ
120 g
maslo zmäknuté
2 ks
Žltok
3 PL
mlieko
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie
Príprava:
Celkovo:
55 min
Príprava :
25 min
Doba pečenia:
30 min
1
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme maslo, žĺtky a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto.
2
Z cesta vyvaľkáme okrúhly plát s Ø 30 cm, ktorý rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníčkov. Na širšiu stranu nanesieme makovú náplň rozmiešanú s vodou alebo mliekom a zavinieme tak, aby bol rožtek uprostred.
3
Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom a posypeme vanilínovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
4
Rožteky necháme vychladnúť.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Paula Cake pops![]()

60 MinJednoduché
Paula Cake pops
60 MinJednoduché
Paula Cake pops
Sobie cookies![]()

35 MinJednoduché
Sobie cookies
35 MinJednoduché
Sobie cookies
Maková torta s limetkovo-citrónovou náplňou![]()

85 MinJednoduché
Maková torta s limetkovo-citrónovou náplňou
85 MinJednoduché
Maková torta s limetkovo-citrónovou náplňou
Jesenná kávová torta![]()

75 MinJednoduché
Jesenná kávová torta
75 MinJednoduché
Jesenná kávová torta
Božie milosti![]()

35 MinJednoduché
Božie milosti
35 MinJednoduché
Božie milosti
Bratislavské rožky![]()

50 MinJednoduché
Bratislavské rožky
50 MinJednoduché
Bratislavské rožky
Karobový jablkový perník s polevou![]()

50 MinJednoduché
Karobový jablkový perník s polevou
50 MinJednoduché
Karobový jablkový perník s polevou
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach