
Cappuccino veterníky
Zloženie
Príprava:
Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 200 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 180 °C
Veterníky necháme vychladnúť.
Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém
Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty

Venčeky plnené malinovým krémom

Torta Pavlova s hruškami

Holandské rezy

Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

Cappuccino torta

Cartoon Cake
