
Cviklové tartaletky s fetou
Zloženie
Príprava:
Na prípravu korpusu zmiešame v miske múku so soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka plát. Z plátku z cesta povykrajujeme kolieska s Ø 11 cm a prenesieme ich do vymastených a múkou vysypaných formičiek na tartaletky.
Na prípravu náplne na panvici zohrejeme olej. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na hrubom strúhadle nastrúhanú repu a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme trstinový cukor a balzamikový ocot a ešte krátko orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Náplň rozdelíme na cesto do formičiek a zalejeme vajcom rozšľahaným so smotanou a ochuteným soľou a čiernym korením. Na povrch rozdrobíme syr. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 35 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Po upečení ozdobíme nasekaným rozmarínom. Podávame teplé alebo studené.
Súvisiace recepty

Kysnuté žemličky s vajíčkom

Syrové tyčinky so zeleninovým dipom

Stredomorský pletenec

Praclíky

Cibuľový koláč

Domáci kváskový chlieb
