Na prípravu perníka vymiešame zmes s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný pekáč a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Elektrická rúra: 165 °C
Teplovzdušná rúra: 155 °C
Perník vyklopíme a necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme a potrieme 200 g lekváru. Zvyšným lekvárom perník zo všetkých strán slabo potrieme.
Na ozdobenie pomocou váľka vyvaľkáme z dvoch fondánov plát s rozmermi 40 × 50 cm a perník celý potiahneme. Prebytočný fondán odrežeme ostrým nožom a rozdelíme na 3 rovnaké diely. Každý diel zafarbíme inou farbou a dozdobíme ním povrch hokejovej plochy podľa obrázka. Z fondánu zafarbeného čiernou farbou vytvarujeme aj puk a hokejky. Z tretieho fondánu vyvaľkáme jeden pás široký asi 7 cm, ktorým vytvoríme dookola mantinel.
Súvisiace recepty