Flag

Nepečený zákusok zo slaného karamelu

20 porcií
Jednoduché
120
Jednoduchý nepečený zákusok prekvapí príjemnou kombináciou kyslej smotany a slaného karamelu.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zákusok môžeme doplniť a ozdobiť nasekanými orieškami alebo karamelovými cukríkmi. Maslové sušienky tiež vieme nahradiť karamelovými a zvýrazniť tak karamelovú chuť ešte viac.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na krém
3 baleniaCrème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
500 gsmotana kyslá (15%)
250 mlmlieko
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
90 gcukor práškový
Na dokončenie
400 gmaslové sušienky
Čokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
Picture - Čokoládové srdiečka extra horká čokoláda Dr. Oetker
1

Vo väčšej miske si zmiešame kyslú a šľahačkovú smotanu, mlieko a cukor.

2

Premiešame elektrickým ručným šľahačom, postupne pridávame Crème Olé a šľaháme 3 minúty na najvyšších otáčkach.

3

Dno plechu si vyložíme sušienkami, potrieme 1/3 krému a na krém rozložíme ďalšiu vrstvu sušienok.

4

Navrstvíme druhú vrstvu krému a opäť rozložíme sušienky. Potrieme poslednou vrstvou krému, posypeme rozdrvenými sušienkami a ozdobíme čokoládovými srdiečkami.

5

Zákusok odložíme do chladničky na noc.

6

Pred servírovaním zákusok krájame čistým nožom na väčšie kocky, ktorý očistíme po každom reze papierovou utierkou.

Náš tip

  • Zákusok môžeme doplniť a ozdobiť nasekanými orieškami alebo karamelovými cukríkmi. Maslové sušienky tiež vieme nahradiť karamelovými a zvýrazniť tak karamelovú chuť ešte viac.