Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kakaom, sódou a korením. Preosejeme na pracovnú plochu a uprostred vytvoríme jamku. Pridáme maslo, med a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do druhého dňa do chladničky.
Cesto vyberieme z chladničky a necháme stáť asi 30 minút pri izbovej teplote. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát hrubý asi 3 mm. Z cesta formičkou povykrajujeme netopiere a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Po upečení necháme vychladnúť.
V mise zmiešame cukor s kakaom a preosejeme. Pridáme bielok a lyžičkou miešame tak dlho, kým nezískame hladkú, hustú, ale napriek tomu mierne tekutú zmes. Polevu naplníme do cukrárskeho vrecka a odstrihneme tak, aby sme získali malú dierku.
Netopierom ozdobíme najskôr bruško. Celé ho silno potrieme polevou a posypeme čiernym zdobením. Polevou obkreslíme tvar netopiera a vytvoríme mu záhyby na krídlach. Nakoniec pridáme oči.
Ozdobené perníčky necháme zaschnúť a potom ich odložíme na chladnejšie miesto, aby pekne zmäkli.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie