
Jahodový dezert so želé
asi 8 porcie
Jednoduché
40
Desiata na letné popoludnie s čerstvým ovocím a Tortovým želé červeným Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
150 g
müsli s orechmi
1 balenie
500 g
mascarpone
200 g
jogurt biely polotučný
50 g
cukor práškový
1 balíček
1 balíček
Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíček
100 ml
voda
250 g
jahody čerstvé
1 balíček
250 g
voda
2 zarovnané PL
cukor
Okrem toho potrebujeme
8
dezertné poháre alebo misky
Príprava:
Celkovo:
40 min
Príprava :
20 min
1
Na prípravu dezertu müsli pomocou váľka rozdrvíme a vložíme do misy. Pridáme polevu rozpustenú podľa návodu na obale a zamiešame. Po stuhnutí rozdrvíme a rovnomerne rozdelíme na dno do pohárov.
2
V mise zmiešame mascarpone s jogurtom, cukrami a kôrou. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Rozdelíme asi do ¾ výšky pohára a necháme asi 30 minút v chladničke stuhnúť.
3
Na povrch dezertu poukladáme očistené a nadrobno nakrájané jahody a zalejeme tortovým želé pripraveným s vodou a cukrom podľa návodu na obale.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Malinové vežičky![]()

20 MinJednoduché
Malinové vežičky
20 MinJednoduché
Malinové vežičky
Letné trifle![]()

15 MinJednoduché
Letné trifle
15 MinJednoduché
Letné trifle
Jahodový pohár s mascarpone![]()

70 MinJednoduché
Jahodový pohár s mascarpone
70 MinJednoduché
Jahodový pohár s mascarpone
Bezlaktózové mandľové trifle s broskyňami![]()

30 MinJednoduché
Bezlaktózové mandľové trifle s broskyňami
30 MinJednoduché
Bezlaktózové mandľové trifle s broskyňami
Jahodové trifle![]()

50 MinJednoduché
Jahodové trifle
50 MinJednoduché
Jahodové trifle
Jemný vanilkový krém s ovocím![]()

15 MinJednoduché
Jemný vanilkový krém s ovocím
15 MinJednoduché
Jemný vanilkový krém s ovocím
Kakaová ovsená kaša![]()

15 MinJednoduché
Kakaová ovsená kaša
15 MinJednoduché
Kakaová ovsená kaša
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach