
Jednoduchá jahodová torta
Zloženie
Príprava:
Do misy dáme všetky suroviny na cesto a elektrickým šľahačom spracujeme na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 minúty. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priem. 26 cm). Dáme piecť.
Korpus necháme vychladnúť. Potom nožom uvoľníme okraj formy a korpus preložíme na servírovací tanier. Okolo korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.
Puding uvaríme podľa návodu, ale len v 400 ml mlieka s 2 PL cukru. Uvarený puding necháme 15 minút chladnúť a potom polejeme korpus. Necháme úplne vychladnúť.
Jahody nakrájame na silnejšie pozdĺžne plátky a vyskladáme ich od stredu torty (vytvoríme akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejeme ním jahody a necháme stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľníme nožom okraj formy a zložíme ho z torty.
Súvisiace recepty

Srdce Pavlova

Nepečená ovocná torta troch farieb

Muffinová kytička

Čučoriedkový koláč

Javorové sušienky

Jednoduché muffiny
