Na prípravu cesta v mise vyšľaháme mixérom z bielkov, vody a cukru tuhý sneh podľa návodu na obale. Pridáme múku zmiešanú s orechami a zľahka dôkladne premiešame. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Po upečení vyklopíme plát na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom, opatrne stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme ho vychladnúť.
Zlatý klas uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme, vmiešame kávu, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom mixérom do peny. Po častiach zašľaháme vychladnutý puding a vyšľaháme na hladký krém.
Krém nanesieme na plát a uhladíme. Plát nožom narežeme po dlhšej strane na 3 pásy (asi 14 cm) a vytvarujeme z nich rolády. Odložíme do chladničky asi na hodinu stuhnúť.
Polevy rozpustíme podľa návodu na obale a vylejeme do misky. Rolády nakrájame na asi 5 cm široké štafetky. Konce štafetiek namáčame do polevy a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie