Flag

Kakaové osie hniezda s marcipánom

asi 35 ks
Jednoduché
60
Obľúbené vianočné pečivo trochu inak. Kakaové osie hniezda s Prírodným kakaom a plnené krémom z Marcipánu Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pečivo skladujeme v chlade v uzavretej krabici a necháme aspoň 1 – 2 dni odležať.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na linecké cesto
150 gmúka hladká
50 gcukor práškový
štipkasoľ
100 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
Na kakaovú hmotu
160 gpiškóty mleté
20 gPrírodné kakao Dr. Oetker
50 gcukor práškový
50 gmaslo zmäknuté
2 PLrum
70 gMarcipán Dr. Oetker
Na marcipánový krém
80 gMarcipán Dr. Oetker
80 gmaslo zmäknuté
rum
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
plech na pečenie
koliesko na vykrajovanie (Ø 4 cm)
formička na osie hniezda
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom a soľou. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme asi hodinu odležať v chladničke.

2

Na hmotu v mise zmiešame piškóty s kakaom a cukrom. Pridáme maslo, rum a kúsky marcipánu a vypracujeme tvárnu hmotu. V prípade potreby pridávame 1 – 2 PL prevarenej vody.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 4 mm. Povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Pečivo necháme vychladnúť.

5

Na krém natrháme marcipán na malé kúsky do misy. Pridáme maslo a rum a šľahačom vymiešame na hladký krém. Krémom naplníme cukrárske vrecko.

6

Z hmoty vytvarujeme guľôčky, obalíme v práškovom cukre alebo kakau a vtlačíme do formičky na osie hniezda. Prstom alebo koncom varešky vytvoríme jamku, ktorú naplníme krémom. Uzavrieme kolieskom a opatrne vyklopíme z formičky.

Náš tip

  • Pečivo skladujeme v chlade v uzavretej krabici a necháme aspoň 1 – 2 dni odležať.