
Kanadský jablkový dezert
Zloženie
Príprava:
Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 - 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Jablká očistíme, postrúhame a dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme Zlatým klasom rozrobeným v ¾ l vody. Necháme vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme s cukrom, mliekom a smeta-fixom.
Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a na vrch rovnomerne rozotrieme šľahačku.
Na miernom plameni si upálime karamel z 1 hrnčeka kryštálového cukru a zalejeme 1 hrnčekom horúcej vody. Necháme rozpustiť karamel a trochu odpariť vodu, tak aby to malo hustotu riedkeho medu. Necháme chvíľu vychladnúť a „popíšeme“ vrch koláča.
Súvisiace recepty

Parížske rožteky

Broskyňovo-tvarohové rezy

Muffiny pre šťastie

Talianske šišky bomboloni s krémom Lemon Grass

Kakaové veterníčky s ricottovým krémom

Karamelovo hruškový múmiový pie
