
Krtkova torta s vianočným stromčekom
Zloženie
Príprava:
Zmes na korpus nasypeme do misy. Pridáme maslo, vajcia a mlieko a vyšľaháme šľahačom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na ozdobenie polevy rozpustíme podľa návodu na obale a zafarbíme farbou. Na papier na pečenie položíme tyčinky a polevou pomocou cukrárskeho vrecka alebo lyžičky vytvoríme stromčeky. Posypeme zdobením a necháme dôkladne stuhnúť.
Polovicu korpusu nakrájame a rozdelíme do pohárov. Druhú polovicu rozdrobíme.
Náplň pripravíme so smotanou a vodou podľa návodu na obale. Nanesieme do pohárov na korpusy a posypeme rozdrobeným korpusom.
Do stredu zapichneme stromčeky a podávame.
Súvisiace recepty

Piškóty na Malorke

Torta s červeným ovocím

Mrkvový koláč bez gluténu a bez laktózy

Slávnostná hviezdičková strecha

Krehké košíčky s dvojfarebnou smotanou

Kráľovská koruna
