
Makovo-pudingové slimáky
Zloženie
Príprava:
Na prípravu náplne v kastróliku uvaríme z pudingového prášku, mlieka a cukru puding podľa návodu na obale. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme tvaroh s náplňou. Postupne pridávame puding a vyšľaháme dohladka.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme tvaroh, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 35 × 35 cm. Cesto potrieme náplňou a zavinieme. Ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Na potretie v kastróliku zahrejeme džem s vodou a horúce slimáky pomocou štetca alebo pierka potrieme.
Slimáky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Perníkové cupcakes s kakaovým fondánom

Vanilkový detský sen

Tradičné judášky

Zapečená slivková delikatesa so slaninou

Makovo-mandľová torta s malinami

Makovo-slivkové muffiny
