
Muffin Zajac
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta pripravíme zmes s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme do papierových košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Muffiny necháme vychladnúť.
Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom a cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Do malej misky odoberieme 1 až 2 lyžice šľahačky a zafarbíme čiernou farbou.
Muffiny si na podnose poukladáme do tvaru hlavy zajaca s ušami. Šľahačku naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a nanesieme na jednotlivé muffiny. Jahodu položíme ako ňufáčik a zvyšok nakrájame na kolieska ako uši. Šľahačkou zafarbenou načierno vytvoríme oči a fúzy.
Súvisiace recepty

Zajačí snem

Veľkonočný veniec Pavlova

Veľkonočná torta

Krtkova torta – Lienka

Mrkvový koláč so smotanovým krémom

Muffinová kytička
