Flag

Osviežujúci mangovo–kokosový tart

12 porcií
Jednoduché
60
Osviežujúci letný dezert s Crème Olé aróma kokos a Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 ksvajce
180 gmúka hladká
90 gmaslo izbovej teploty
60 gcukor práškový
Na kokosovú vrstvu
2 balíčkyCrème Olé aróma kokos Dr. Oetker
180 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 mlmlieko
Na mangovú vrstvu
1 ksmanga zrelé
100 mldžús mangový
šťava z ½ limetky
1 PLZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Ešte potrebujeme
forma na tart
elektrický ručný šľahač
ovocie drobné na ozdobenie
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na doske si ručne rozpracujeme múku, cukor a maslo. Po miernom zapracovaní masla pridáme vajíčko. Vypracujeme hladké cesto a vyformujeme z neho bochník. Cesto dáme na 20 min chladiť do chladničky.

2

Po vychladnutí cesto rukami rovnomerne rozložíme vo forme a spodnú časť popicháme vidličkou. Cesto dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C na 15-17 minút. Po dopečení necháme korpus vychladnúť.

Doba pečenia: 15 - 17 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Medzičasom si pripravíme kokosový krém. V mise na šľahanie pridáme smotanu, mlieko, 2 balíčky Crème Olé Dr. Oetker kokos a vyšľaháme dotuha.

4

Z manga si vymixujeme hladké pyré, pridáme ho do hrnca a dáme variť. V samostatnej miske si zmiešame mangový džús so Zlatým klasom. Keď bude pyré pri bode varu, pridáme džús zmiešaný so Zlatým klasom a poriadne premiešame. Necháme prevariť.

5

Po vychladnutí korpusu naň rovnomerne rozotrieme kokosový krém. Mangové pyré necháme trochu vychladiť a následne ho vylejeme na kokosovú vrstvu. Ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť v chladničke.