
Muffiny s lieskovo-orieškovym topingom
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame krém, múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko a vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do košíčkov rozložených vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Muffiny necháme vychladnúť.
Na prípravu topingu nalejeme smotanu do kastrólika a privedieme ju do varu. Odstavíme, pridáme krém, nalámanú polevu a maslo a za stáleho miešania všetko vymiešame dohladka. Prelejeme do misy a hmotu necháme pri izbovej teplote vychladnúť. Potom pridáme Smeta-fix a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Toping naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na muffiny.
Súvisiace recepty

Muffiny Volské oká

Rebarborový koláč

Pivné chlebíky s dvomi náplňami

Chlebíček načierno

Muffiny s karobom a makom

Mušle s perličkou
