
Muffiny Volské oká
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta vysypeme zmes na prípravu muffinov do misy, pridáme vodu, olej, vajce a pripravíme podľa návodu na obale. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 12 papierových košíčkov rozložených na plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Upečené muffiny necháme vychladnúť.
Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh, cukor a citrónovú šťavu. 2 plátky želatíny pripravíme s 3 PL vody podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej zmesi.
Marhuľový kompót necháme na sitku odkvapkať, šťavu pritom zachytíme.
Vychladnuté muffiny potrieme náplňou a ozdobíme polovičkami marhúľ.
Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme povrch volských ôk a odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty

Vianočné ozdoby

Pasticciotto sicílske veľkonočné pečivo

Rebarborové koláčiky

Marcipánové srdiečka

Muffinový had

Muffiny múmie
