
Orieškové srdiečka
Zloženie
Príprava:
Lístkové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho asi 30 minút pri izbovej teplote.
Na náplň v mise zmiešame orechy s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko a krém a vymiešame dohladka.
Cesto rozvinieme. Pozdĺžne na spodnú polovicu cesta nanesieme náplň a rovnomerne rozotrieme. Druhú polovicu cesta prehneme cez náplň a trochu stlačíme. Ostrým nožom alebo ostrôžkou nakrájame na 12 rovnakých pásov. Pásy zatočíme do tvaru srdca a trochu roztiahneme. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a vytvarujeme srdiečka.
Povrch potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Srdiečka necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty

Karobové rezy Míša

Škoricové srdcia

Snehobiele špičky

Tekvicové Halloweenske muffiny

Oriešková saláma

Osviežujúci mangovo–kokosový tart
