
Sacherova bábovka
asi 16 porcií
Jednoduché
90
Poctivá Sacherova bábovka s Holandským kakaom Dr. Oetker a Polevou de Luxe Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Zloženie
Na cesto
140 g
maslo zmäknuté
140 g
cukor
4 ks
vajce
štipka
soľ
2 PL
rum
6 PL
mlieko
230 g
múka hladká
1 balíček
25 g
Holandské kakao Dr. Oetker
Na potretie
1 balenie
Okrem toho potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
Celkovo:
90 min
Príprava :
30 min
Doba pečenia:
60 min
1
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vajcami a soľou elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň do peny. Pridáme rum, mlieko, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
2
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a povrch bábovky polejeme.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Srdce Pavlova![]()

115 MinJednoduché
Srdce Pavlova
115 MinJednoduché
Srdce Pavlova
Stredomorské pečivo s mletým mäsom![]()

70 MinJednoduché
Stredomorské pečivo s mletým mäsom
70 MinJednoduché
Stredomorské pečivo s mletým mäsom
Jarné dekoračné ozdoby![]()

20 MinJednoduché
Jarné dekoračné ozdoby
20 MinJednoduché
Jarné dekoračné ozdoby
Javorové sušienky![]()

95 MinJednoduché
Javorové sušienky
95 MinJednoduché
Javorové sušienky
Rýchly jablkový perník![]()

70 MinJednoduché
Rýchly jablkový perník
70 MinJednoduché
Rýchly jablkový perník
Schwarzwaldské tortičky![]()

55 MinJednoduché
Schwarzwaldské tortičky
55 MinJednoduché
Schwarzwaldské tortičky
Čajové pečivo s mandľami![]()

50 MinJednoduché
Čajové pečivo s mandľami
50 MinJednoduché
Čajové pečivo s mandľami
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach