
Vegánsky krémeš
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta lístkové cesto rozdelíme na dve polovice. Z každej polovice vyvaľkáme plát vo veľkosti 20 x 30 cm. Pláty nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vidličkou na niekoľkých miestach poprepichujeme a postupne upečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 210 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 190 °C
Pláty necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme úplne vychladnúť.
V mise vyšľaháme maslo s cukrom šľahačom do peny. Postupne zašľaháme vychladnutý Zlatý klas. Pridáme Creme Vega a rum a vyšľaháme dohladka. Krém nanesieme na plát a rovnomerne rozotrieme.
Na ozdobenie v mise vyšľaháme smotanu so Smeta-fixom šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku nanesieme na krém a uhladíme.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a potrieme ňou druhý plát. Ihneď ostrým nožom plát nakrájame na 9 dielikov a nanesieme na šľahačku. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Súvisiace recepty

Františky s duo polevou

Medové rezy s kakaovým krémom

Snehové indiánky

Medové rezy

Vegánska verzia írskeho koláča Banoffee

Venčeky plnené malinovým krémom
