
Zebra
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme maslo, jogurt a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej polovice zamiešame kakao a čiernu gélovú farbu a druhú zafarbíme ružovou farbou. Do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy nanesieme najskôr 2 PL tmavého cesta, potom 2 PL ružového cesta. Cestá sa nám začnú rozlievať. Tento postup opakujeme až do spotrebovania oboch ciest. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 170 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť, vyberieme z formy a položíme na podnos.
Súvisiace recepty

Vianočné vanilkové rožteky

Čokoládové buchtičky

Taliansky ryžový koláč

Oriešková saláma

Zdravé fit palacinky so sušeným bielkom

Zimné jahody
