
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a kôrou. Pridáme vajce, mlieko, olej a arómu a ručne vypracujeme hladké cesto. Misu prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
Potom cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 1 cm. Formičkou povykrajujeme kolieska, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Po upečení opekance nasypeme do misy.
V hrnci privedieme mlieko do varu. Pridáme mak, cukor a vanilkový cukor a všetko za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Hmotu nalejeme na opekance do misy a premiešame.
Podávame poliate maslom.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie