Flag

Hruškové kocky

asi 15 porcií
Stredne náročné
100
Delikátny a osviežujúci dezert s hruškami a Vega gélom Dr. Oetker je na nedeľné popoludnie ako stvorený.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gkokosová múka
110 gkokosový cukor
3 zarovnaná PLPrírodné kakao Dr. Oetker preosiate
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
1Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker (dreň)
štipkasoľ
100 mlmlieko polotučné
130 mlvoda horúca
2 ksvajce
50 gmaslo roztopené
30 gmandle plátkové
Na krém
2hrušky
280 mlkokosové mlieko
1 PLmed tekutý
50 gčernice alebo iné drobné ovocie
1 balenieVEGA Gél Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobenie
50 mlsmotana na šľahanie (33%)
50 gčokoláda horká
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
ponorný mixér
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker preosiate
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker (dreň)
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, kakaom, kypriacim práškom, sódou, dreňou a soľou. Vyšľaháme vajcia a maslo, pridáme mlieko a zmes nalejeme k suchým ingredienciám. Vlejeme vodu, prisypeme mandle a metličkou vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému hrušky olúpeme a zbavíme jaderníkov. Nakrájame ich na malé kocky a polovicu nakrájaných hrušiek odložíme bokom. Druhú polovicu vložíme do misky, pridáme kokosové mlieko a med a pomocou ponorného mixéra všetko rozmixujeme. V kastróliku zmiešame Vega gél s vodou a privedieme do varu. Povaríme asi 1 minútu a ihneď vmiešame do krému. Polovicu krému nalejeme na vychladnutý korpus, poukladáme odložené kocky hrušiek a černice rozkrojené na polovicu. Zalejeme zvyšným krémom a odložíme do chladničky stuhnúť.

4

Na ozdobenie nalejeme do kastrólika smotanu a privedieme ju do varu. Potom odstavíme a nalámeme do nej čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Nalejeme na povrch krému a odložíme do chladničky.