Na prípravu cesta v mise vyšľaháme mixérom maslo s cukrom a žĺtkami do peny. Pridáme múku zmiešanú s kakaom a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do druhého dňa do chladničky.
Cesto na zľahka pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a pomocou formičiek povykrajujeme tvary. Prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 10 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Pečivo necháme vychladnúť.
Na prípravu marcipánového krému vložíme do misy maslo a marcipán natrhaný na menšie kúsky. Pridáme rum alebo likér a mixérom vyšľaháme dohladka. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a rovnaké tvary zlepíme k sebe. Odložíme do chladničky stuhnúť.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame dohromady. Tyčinky a kolieska v nej namáčame, posypeme kakaovými bôbmi a necháme stuhnúť.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie