Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím, cukrom, soľou a korením. Pridáme vajce a mlieko a ručne vypracujeme na hladké cesto. Misu prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň hodinu kysnúť.
Potom cesto rozdelíme na 13 rovnakých kúskov. Do každého kúska dôkladne zabalíme očistenú slivku alebo slivu a necháme na pomúčenej pracovnej ploche ešte asi 10 minút kysnúť. Knedličky potom varíme v hrnci v mierne osolenej vriacej vode.
Doba varenia: asi 10 minút
Na prípravu prelivu slivky alebo slivy odkôstkujeme a nakrájame na kúsky. Vložíme do kastrólika, pridáme trstinový cukor, korenie, šťavu, vodu a prikryté pokrievkou varíme na miernom ohni asi 25 minút. Potom odklopíme a ešte asi 10 minút povaríme.
Knedličky podávame so slivkovým prelivom, posypeme strúhaným perníkom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie