Na prípravu cesta do misy preosejeme múku. Pridáme droždie, soľ a premiešame. Pridáme mlieko, olej a vajce a vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
Na prípravu náplne rozmixujeme paradajky a pesto. Pridáme maslo, cesnak a parmezán a vymiešame dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme na plát s rozmermi asi 30 × 30 cm. Rovnomerne nanesieme náplň a z oboch strán zrolujeme do stredu. Opatrne vložíme do formy vymastenej maslom. Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.
Potom vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 - 50 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá