
Pomaranče umyjeme, nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm a prípadne odstránime všetky semienka. Do hrnca nasypeme cukor, trstinový cukor a zalejeme vodou. Privedieme do varu, vložíme plátky pomarančov a asi 15 minút povaríme. Plátky vyberieme zo sirupu a necháme vychladnúť.
Vychladnuté plátky ukladáme na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie od stredu smerom von, mierne prekrývame, kým nepoužijeme všetky plátky.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, sódou bikarbónou, cukrom, vanilkovým cukrom, orechami a škrobom. Pridáme jogurt a olej a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme na plátky a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Na prípravu sirupu vytlačíme šťavu z pomaranča a zmiešame s cukrom.
Teplý koláč na niekoľkých miestach poprepichujeme špajdľou, prelejeme väčšou časťou sirupu a necháme vychladnúť. Potom koláč vyklopíme na podnos a stiahneme papier na pečenie.
Povrch koláča pomocou pierka potrieme zvyšným sirupom. Odložíme do chladničky.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie