
Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na malé kocky a vložíme do hrnca. Pridáme maslo, šťavu, korenie, cukor, vanilkový cukor a vodu a krátko, asi 10 minút, povaríme. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec zľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 15 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Necháme vychladnúť.
Do zatvárateľnej dózy vložíme jablká. Pridáme smotanu na šľahanie, kyslú smotanu, Crème Olé a Smeta-fix. Dózu dôkladne zatvoríme a trasieme tak dlho, dokiaľ sa nevytvorí krém. Krém nanesieme na upečené cesto a uhladíme.
Uložíme do chladničky. Pred podávaním povrch posypeme kakaom.
Súvisiace recepty

Sladké pečenie

Sladké pečenie

Sladké pečenie