Flag

Adventná BB bábovka

12 porcií
Jednoduché
60
Aj bábovka môže byť sviatočná, pripravte si ju cez sviatky z BB pudingu kakao Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Zdobíme podľa fantázie, ideálne bobuľovým ovocím, ktoré dodá bábovke sviežu chuť. 
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
0,75 hrnčekymúka hladká
0,75 hrnčekycukor práškový
2 PLBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
1 PLPrírodné kakao Dr. Oetker
2 PLmaslo
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
4 ksvajce
0,5 KLAróma mandľová Dr. Oetker
0,5 hrnčekymlieko
0,5 hrnčekyolej
Na polevu
250 gčokoláda
1 PLBB puding kakaový Dr. Oetker (60 g)
200 mlmlieko
50 gmaslo
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Prírodné kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (60 g)
1

Rúru si predhrejeme na 180 °C.

2

Múku, cukor a kypriaci prášok si preosejeme do misky, pridáme BB puding, premiešamea odložíme.

3

Bielky si oddelíme od žĺtkov.

4

Pomocou elektrického šľahača bielka šľaháme do hustej peny spolu s práškovým cukrom.

5

Maslo vyšľaháme spolu s citrónovým cukrom a žĺtkami.

6

Do maslovej zmesi pridáme olej a mlieko. Zašľaháme.

7

Následne pridáme sypkú zmes. Poriadne predne premiešame.

8

Pridáme mandľovú arómu.

9

Na koniec jemne, po častiach, primiešame vyšľahané bielka.

10

Nadýchanú zmes vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy.

11

Pečieme približne 40 minút.

Elektrická rúra: asi 180 °C

Teplovzdušná rúra: asi 160 °C

12

Počas pečenia pripravíme čokoládovú polevu. V 2 dc mlieka rozmiešame 1 PL BB pudingu. Necháme zovrieť. 

13

Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s maslom.

14

Za stáleho miešania do teplej, pudingovej zmesi prilejeme roztopenú čokoládu. 

15

Zmes len zohrievame na miernom ohni až do úplného spojenia.

16

Hotovú zmes necháme odležať aspoň 5 minút.

17

Upečenú a vychladnutú bábovku polejeme čokoládovou polevou alebo len posypeme práškovým cukrom.

Náš tip

  • Zdobíme podľa fantázie, ideálne bobuľovým ovocím, ktoré dodá bábovke sviežu chuť.