SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bábovka BB

(0)
4 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

pre milovníkov BB Pudingu

asi 16 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Bábovka BB

Na cesto:

2 vajce
70 g maslo zmäknuté
200 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
150 g múka polohrubá
150 g BB puding kakaový (á 250 g) Dr. Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 g orechy vlašské mleté
250 ml mlieko polotučné

Ešte potrebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s BB Pudingom, kypriacim práškom a orechmi. Prilejeme mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

2

Bábovku necháme asi 10 minút schladnúť, vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním odporúčame pocukrovať.

Nutričné hodnoty na recept Bábovka BB

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 754 kJ
180 kcal
1143 kJ
273 kcal
Tuk 8.14 g 12.34 g
Sacharidy 11.83 g 17.92 g
Bielkoviny 3.54 g 5.37 g