Flag

Bábovka s rebarborou

asi 16 porcií
Jednoduché
25
Šťavnatá bábovka pripravená za pomoci Polevy svetlej Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 grebarbora
250 gmaslo alebo margarín
150 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
5 ksvajce
380 gmúka hladká
4 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
štipkasoľ
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva svetlá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Backspray Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme!) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajce a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do formy vystriekané Backsprayem podľa návodu na obale. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 60 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút vo forme schladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.