SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Banánové muffiny s makom

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Originálny variant na obľúbené muffiny s banánmi a makom. Nadýchané cesto vďaka Kypriacemu prášku do pečiva Dr. Oetker. Zachutia malým aj veľkým.

12 ks

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Banánové muffiny s makom

Na cesto:

4 banány
150 g cukor trstinový
2 vajce
125 ml mlieko
60 g maslo rozpustené a vychladnuté
300 g múka hladká
0,33 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KL soľ
20 g mak mletý
50 g čokoláda horká

Ešte potrebujeme:

forma na muffiny (12 kusov)
12 ks papierové košíčky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta roztlačíme v mise pomocou vidličky banány. Pridáme trstinový cukor, vajcia, mlieko a rozpustené maslo a vymiešame dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, soľou a makom a vymiešame dohladka. Čokoládu nakrájame na 12 rovnakých kúskov. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme a do stredu každého vložíme kúsok čokolády. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: asi 20 Minút

2

Muffiny necháme vychladnúť.

Nutričné hodnoty na recept Banánové muffiny s makom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1172kJ
280kcal
892kJ
213kcal
Tuk 8.08g 6.17g
Uhľohydrát 34.81g 26.57g
Bielkoviny 5.81g 4.43g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.