Flag

Bazalkový sirup

1 liter
Jednoduché
30
Osviežujúci sirup z bazalky rýchlo a chutne s pomocou Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pokojne experimentujte a k bazalke pridajte aj iné bylinky, napríklad medovku. Spomedzi ovocia sa k nej hodia jahody, ale aj maliny.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na sirup
750 mlvoda
500 gcukor
15 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
100 gbazalka čerstvá
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Rozpustíme v nej kyselinu citrónovú, pridáme umyté listy bazalky a zaťažíme, aby boli ponorené. Množstvo je orientačné – čím viac lístkov do vody natlačíte, tým bude chuť intenzívnejšia.

2

Necháme macerovať cca 24 hodín. Potom listy vyberieme, vymačkáme z nich všetku tekutinu a hrniec dáme na sporák. Nasypeme cukor, poriadne rozmiešame, aby sa rozpustil, a sirup privedieme do varu. Hneď odstavíme, precedíme do fľaše a dobre zavrieme.

Náš tip

  • Pokojne experimentujte a k bazalke pridajte aj iné bylinky, napríklad medovku. Spomedzi ovocia sa k nej hodia jahody, ale aj maliny.