SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Bazové rezy

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Zákusok s lahodným krémom s jedinečnou chuťou bazy pripravený so Zlatým klasom Dr. Oetker. Potešenie pre oči aj chuťové poháriky.

asi 24 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Bazové rezy

Na cesto:

5 ks bielok
štipka soľ
5 ks žĺtok
200 g cukor práškový
5 PL voda horúca
200 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
400 ml sirup bazový
200 ml voda
50 g maslo zmäknuté
200 g mascarpone

Na ozdobenie:

2 balíčky Šľahačka v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieko
2 PL sirup bazový
kôra z limetky chemicky neošetrenej

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky so soľou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni na tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vodou do peny. Pridáme sneh z bielkov a múku zmiešanú s kypriacim práškom a zľahka zamiešame. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme oba balíčky Zlatého klasu podľa návodu na obale, len namiesto mlieka použijeme bazový sirup zmiešaný s vodou. Hustý uvarený Zlatý klas ihneď zakryjeme potravinárskou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme zmäknuté maslo s mascarpone a po častiach zašľahávame Zlatý klas. Náplň nanesieme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobenie v mise vyšľaháme šľahačku s mliekom elektrickým ručným šľahačom podľa návodu na obale. Nakoniec do šľahačky krátko zašľaháme bazový sirup. Šľahačkou potrieme povrch múčnika a odložíme asi na dve hodiny do chladničky. Pred podávaním múčnik dozdobíme kôrou z limetky a nakrájame na rezy.

Nutričné hodnoty na recept Bazové rezy

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 553kJ
132kcal
682kJ
163kcal
Tuk 4.02g 4.97g
Uhľohydrát 8.63g 10.66g
Bielkoviny 2.11g 2.60g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.