Bezgluténová medová torta s vanilkovým krémom

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Zlatý klinec Štedrého večera so Zlatým klasom bezgluténovým Dr. Oetker.

8 - 12 porcií

stredná obťažnosť 20 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Bezgluténová medová torta s vanilkovým krémom

Na cesto:

220 g maslo
110 g cukor trstinový
1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
70 g med
3 ks vajce
70 g orechy vlašské mleté
150 g pohánková múka hladká
170 g kukuričná múka hladká
0,75 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1 KL Perníkové korenie Dr. Oetker
štipka soľ

Na krém:

1 balíček Zlatý klas bezgluténový Dr. Oetker
400 ml mlieko plnotučné
210 g maslo
0,5 plechovky Salko
2 - 3 balenia Vanilínový cukor Dr. Oetker
2 PL rum
4 PL džem marhuľový
1 balenie Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Nad parou v miske rozpustíme maslo s medom a cukrom. Do trochu vychladnutej zmesi metličkou primiešame vajcia. V samostatnej miske zmiešame múky, mleté orechy, sódu, perníkové korenie a štipku soli. Potom po častiach zapracujeme do tekutej zmesi. Vznikne nám redšie cesto.

2

Na papier na pečenie obkreslíme dno tortovej formy s priemerom 21 cm. Z tohto množstva by malo vyjsť 5 plátov.  Cesto rovnomerne nanesieme stierkou na kruhy v čo najtenšej vrstve tak, aby kúsok presahovalo. Po upečení totiž budeme z cesta vykrajovať.

Teplovzdušná rúra: 175 °C

Doba pečenia: asi 9 - 10 minút

3

Pláty necháme vychladnúť ešte na papieri na pečenie a až potom ho opatrne odstránime. Pomocou tortovej obruče vykrojíme z plátov rovnaké kruhy.

4

Maslo necháme zmäknúť. Z krémového prášku pripravíme hustejší krém so 400 ml mlieka podľa návodu na obale. Krém prikryjeme fóliou, aby sa ho dotýkala a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame ho spolu s cukrami, pridáme salko a premiešame. Po častiach vmiešavame aj puding. Takto vzniknutý krém dáme do chladničky.

5

Spodný plát pokvapkáme rumom a pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vrstvu krému. Prikryjeme druhým kruhom a ten natrieme džemom. Nanesieme krém, tretí plát, rum, krém, štvrtý plát, džem, krém a na koniec posledný plát. Rukou pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, polejeme ňou tortu a rozotrieme. Môžeme ozdobiť orechmi.

Nutričné hodnoty na recept Bezgluténová medová torta s vanilkovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2948 kJ
704 kcal
1574 kJ
376 kcal
Tuk 48.56 g 25.97 g
Sacharidy 46.36 g 24.79 g
Bielkoviny 8.92 g 4.77 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem. Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Áno

Nie