Flag

Čajové pečivo s mandľami

asi 80 ks
Jednoduché
40
veselé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
soľ
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
2 ksžltok
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na ozdobenie
2 ksbielok
80 gmandle sekané
100 gríbezľový džem
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme žĺtky a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka.

2

Cesto rozdelíme na 4 diely. Z každého dielu vytvarujeme valček dlhý asi 40 cm, ktorý nožom nakrájame na 20 kúskov. Z kúskov vytvarujeme guľôčky, ktoré z jednej polovice ponoríme do bielkov a obalíme v mandliach. Guľôčky prenesieme stranou bez mandlí na plech vyložený papierom na pečenie. Obrátenou stranou varešky do každej guľôčky vytvoríme priehlbinku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení naplníme priehlbinky pomocou lyžičky džemom a necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Ako náplň do pečiva môžeme použiť aj iný druh džemu, napríklad malinový, višňový alebo pomarančový. V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme pečivo skladovať približne 2 týždne.