Flag

Chlebíček načierno

asi 10 porcie
Jednoduché
40
S intenzívnou kakaovou chuťou vďaka Čiernemu kakau Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 mlvoda
200 gmaslo
200 gcukor
25 gČierné kakao Dr. Oetker
25 gHolandské kakao Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
200 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
4 ksžltok
4 ksbielok
Na polevu
50 gmaslo
60 gcukor práškový
30 mlmlieko
10 gČierné kakao Dr. Oetker
5 gHolandské kakao Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme vodu s maslom, cukrom, kakaom a vanilkovou pastou a dôkladne premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme vychladnutú hmotu, žĺtky a vymiešame dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný elektrickým ručným šľahačom z bielkov. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 55 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnúť.

3

Na polevu v hrnci rozpustíme maslo s cukrom, mliekom a kakaom a asi 2 minúty na miernom ohni povaríme, kým poleva nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a potom nalejeme na vychladnutý chlebíček.