Flag

Chrumkavé krúžky

asi 20 ks
Jednoduché
50
Krehké a lahodné sušienky s nádychom Trstinového cukru s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker, ktoré môžete ozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
130 gmúka hladká
50 gcukor trstinový
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 gmandle sekané pražené
1 ksbielok
70 gmaslo zmäknuté
Na potretie a posypanie
1 ksžltok
1 PLmlieko
50 gmandle sekané pražené
balenieGuľôčky dúhové Dr. Oetker
Na ozdobenie
Poleva tmavá Dr. Oetker
Poleva svetlá Dr. Oetker
Okrem toho
2 plechy na pečenie
formička na vykrajovanie v tvare kolieska (ø 6 cm a 2,5 cm)
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Guľôčky dúhové Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s trstinovými cukrami a mandľami. Pridáme bielok a maslo a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát s hrúbkou 0,5 cm a pomocou formičiek povykrajujeme krúžky. Krúžky nanesieme na plechy vyložené papierom na pečenie.

2

Potrieme ich pomocou štetca alebo pierka žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypeme nasekanými mandľami alebo zdobením.  Vložíme do predhriatej rúry a postupne pečieme.

Doba pečenia: asi 10 - 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Krúžky necháme vychladnúť.

4

Polevy pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a krúžky dozdobíme.