Flag

Čokoládové cupcakes s arašidmi

asi 12 porcií
Jednoduché
45
Super orieškové cupcakes s Holandským kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Recept môžeme obmieňať podľa druhu orechov a príchute orieškového masla, napr. mandľové, pistáciové, lieskovoorieškové.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
230 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
150 gcukor trstinový
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLarašidové maslo
250 mlsójový nápoj nesladený
80 garašidy nasekané nesolené
Na náplň
100 garašidové maslo
300 gvegánska smotana
80 gcukor práškový
3 balíčkySmeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaná PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 PLsójový nápoj nesladený
Na ozdobenie
20 garašidy nasekané nesolené
Eště potrebujeme
12 kspapierové košíčky na muffiny
forma na muffiny (12 kusov)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom. Pridáme arašidové maslo, sójový nápoj a arašidy a všetko dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Cupcakes necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme arašidové maslo so smotanou, cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka. Polovicu náplne vložíme do cukrárskeho vrecka na jednu stranu. Do zvyšnej náplne pridáme kakao a nápoj a krátko vyšľaháme. Nanesieme do vrecka vedľa svetlej náplne a cupcakes ozdobíme.

4

Posypeme nasekanými arašidmi.

Náš tip

  • Recept môžeme obmieňať podľa druhu orechov a príchute orieškového masla, napr. mandľové, pistáciové, lieskovoorieškové.