SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládové cupcakes s arašidmi

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Super orieškové cupcakes s Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládové cupcakes s arašidmi

Na cesto:

230 g múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
150 g cukor trstinový
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 PL arašidové maslo
250 ml sójový nápoj nesladený
80 g arašidy nasekané nesolené

Na náplň:

100 g arašidové maslo
2 balenia Creme VEGA Dr. Oetker
80 g cukor práškový
3 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaná PL Holandské kakao Dr. Oetker
2 PL sójový nápoj nesladený

Na ozdobenie:

20 g arašidy nasekané nesolené

Eště potrebujeme:

12 ks papierové košíčky na muffiny
forma na muffiny (12 kusov)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a kakaom. Pridáme arašidové maslo, sójový nápoj a arašidy a všetko dôkladne vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do papierových košíčkov vo forme na muffiny. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

2

Cupcakes necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme arašidové maslo s Creme VEGA,  cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dohladka. Polovicu náplne vložíme do cukrárskeho vrecka na jednu stranu. Do zvyšnej náplne pridáme kakao a nápoj a krátko vyšľaháme. Nanesieme do vrecka vedľa svetlej náplne a cupcakes ozdobíme.

4

Posypeme nasekanými arašidmi.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládové cupcakes s arašidmi

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1478 kJ
353 kcal
1298 kJ
310 kcal
Tuk 18.21 g 15.97 g
Sacharidy 20.31 g 17.81 g
Bielkoviny 8.75 g 7.67 g