Čokoládovo-punčový rez

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Recept s Bio kakaom a Drvenými kakaovými bôbmi pripravila Lucia Piterka, finalistka najvoňavejšej súťaže na Slovensku.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 50 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Čokoládovo-punčový rez

Na 1. cesto:

4 ks bielok
4 ks žĺtok
200 g cukor
100 ml olej
100 ml voda vlažná
150 g múka hladká
50 g Bio kakao Dr. Oetker
polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na 2. cesto:

2 ks bielok
2 ks žĺtok
100 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
50 ml olej
50 ml voda vlažná
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
100 g múka hladká
1 KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na sirup:

200 g cukor
200 ml voda
1 KL Aróma rumová Dr. Oetker
1 KL Aróma punčová Dr. Oetker
šťava z ½ citróna
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker

Na potretie:

200 g džem malinový
100 g Topping čokoláda Dr. Oetker

Na polevu:

1 balíček Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
2 PL voda
Topping čokoláda Dr. Oetker
Drvené kakaové bôby Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
forma na biskupský chlebíček (15 × 30 cm) alebo tortová forma (ø 22 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu 1. cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej a vodu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 35 - 40 minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu 2. cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom do peny. Pridáme olej, vodu a farbu. Zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 20 minút

4

Korpus necháme vychladnúť.

5

Na prípravu sirupu v kastróliku asi minútu povaríme cukor s vodou. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a pridáme obe arómy a šťavu. Oddelíme 1/3 sirupu a zvyšný sirup zafarbíme farbou.

6

Na potretie v miske zmiešame džem s toppingom. Ak džem obsahuje zrniečka, tak ho pred zmiešaním prepasírujeme.

7

Vrstvíme korpusy: prvý kakaový korpus navlhčíme nezafarbeným sirupom a potrieme polovicou čokoládového džemu. Zafarbený korpus navlhčíme zafarbeným sirupom z oboch strán. Potrieme zvyšným džemom a nanesieme druhý kakaový korpus navlhčený nezafarbeným sirupom. Odložíme asi na hodinu do chladničky.

8

Polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a potrieme ňou povrch. Na polevu nanesieme topping a špajdľou vytvoríme mozaikový efekt. Nakoniec posypeme kakaovými bôbmi a necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládovo-punčový rez

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2077 kJ
496 kcal
1243 kJ
297 kcal
Tuk 15.82 g 9.47 g
Sacharidy 81.95 g 49.07 g
Bielkoviny 4.81 g 2.88 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.

Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Taktiež využívame technologických  poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie