Flag

Čokoládový koláč s hruškami

asi 12 porcie
Jednoduché
75
Tento koláč s hruškami a Čiernym kakaom Dr. Oetker poteší nielen milovníkov čokolády.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
130 gčokoláda na varenie
125 gmaslo
3 PLmlieko
125 gcukor  
1 KLinstantná káva
3 zarovnané KLČierné kakao Dr. Oetker
štipkasoľ
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 ksžltok
50 gmúka hladká
2 ksbielok
50 gorechy vlašské
1hruška
Na posypanie
20 gmandľové plátky pražené
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta čokoládu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme maslo, mlieko a cukor. Rozpustenú zmes nalejeme do misy a vmiešame instantnú kávu, kakao, soľ a extrakt. Vmiešame postupne žĺtky a múku. Nakoniec vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a vlašské orechy. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Z hrušky vykrojíme jaderníky a nakrájame ju na tenké plátky. Plátky hrušky poukladáme na cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč posypeme mandľovými plátkami a necháme vychladnúť.