SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čokoládový naked cake so sušienkami Oreo

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Čokoládová torta s jemným korpusom vďaka Zlatému klasu Dr. Oetker a krém s bielou čokoládou, to je pochúťka. Recept pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Čokoládový naked cake so sušienkami Oreo

Na krém:

500 ml smotana na šľahanie (33%)
400 g čokoláda biela
2 balíčky sušienky Oreo (á 44 g)

Na cesto:

100 g čokoláda na varenie
5 ks bielok
štipka soľ
5 ks žĺtok
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
110 g múka hladká
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
2 PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček sušienky Oreo (á 44 g)

Ešte potrebujeme:

2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu krému zohrejeme smotanu. Odstavíme a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť a odložíme až do druhého dňa do chladničky.

2

Na prípravu cesta rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu na varenie. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú so Zlatým klasom a kakaom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 25 Minút

3

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.

4

Smotanu s čokoládou prelejeme do väčšej nádoby a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dotuha. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne rozdelíme nalámané sušienky. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme slabou vrstvou prečnievajúceho krému.

5

Povrch torty ozdobíme sušienkami. Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Čokoládový naked cake so sušienkami Oreo

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3186 kJ
761 kcal
1591 kJ
380 kcal
Tuk 44.96 g 22.48 g
Uhľohydrát 64.95 g 32.48 g
Bielkoviny 8.40 g 4.20 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.