Flag

Čučoriedkovo-malinový džem

asi 5 pohárov à 200 ml
Jednoduché
40
Letný džem plný lesného ovocia s Gelfixom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto čerstvého ovocia môžete použiť aj ovocie mrazené. Ovocie jednoducho odvážite v mrazenom stave, potom necháte rozmraziť, nahrubo rozmixujete a vzniknutú šťavu potom použijete pri tepelnej úprave.
Náš tip
Na prípravu nízkokalorickej verzie čučoriedkovo- malinového džemu sa výborne hodí Želírovací cukor so stéviou (namiesto Gelfixu a cukru).
Náš tip
Recept môžete ozvláštniť pridaním 1/2 až 1 KL škorice k ovocnej zmesi.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gčučoriedky (čistá hmotnosť)
500 gmaliny (čistá hmotnosť)
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor (biely, hnedý, trstinový alebo ovocný)
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Príprava ovocia

Čučoriedky preberieme, umyjeme a odvážime 500 g. Maliny preberieme a odvážime 500 g.

2

Varenie džemu

Ovocie vložíme do veľkého hrnca. Obsah balíčka Gelfix Extra 2 : 1 dôkladne zmiešame s dvomi lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Následne pridáme zvyšok cukru a zmes privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Z ovocnej zmesi odstránime prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, ihneď otočíme a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Namiesto čerstvého ovocia môžete použiť aj ovocie mrazené. Ovocie jednoducho odvážite v mrazenom stave, potom necháte rozmraziť, nahrubo rozmixujete a vzniknutú šťavu potom použijete pri tepelnej úprave.
  • Na prípravu nízkokalorickej verzie čučoriedkovo- malinového džemu sa výborne hodí Želírovací cukor so stéviou (namiesto Gelfixu a cukru).
  • Recept môžete ozvláštniť pridaním 1/2 až 1 KL škorice k ovocnej zmesi.