SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Čučoriedkový naked cake s citrónovým krémom

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Lahodná čučoriedková torta s citrónovým krémom Lemon Curd a Zlatým klasom Originál Dr. Oetker bude ozdobou každej oslavy!

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Čučoriedkový naked cake s citrónovým krémom

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 18 cm)

Na cesto:

6 ks bielok
štipka soľ
6 ks žĺtok
180 g cukor
0,5 KL Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
165 g Zlatý klas Originál Dr. Oetker (á 200 g)

Na krémovú náplň:

5 ks bielok
250 g cukor
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
250 g maslo zmäknuté
250 g Lemon curd - Citrónový krém
100 g čučoriedky

Na ozdobenie:

25 g čučoriedky
listy medovky

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a kôrou do peny. Pridáme Zlatý klas a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi dohladka. Cesto rozdelíme do vymazaných a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme a každý potrieme citrónovým krémom.

3

Na prípravu krému v mise nad parou asi 3 minúty šľaháme bielky s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Odstavíme z pary a ešte asi 5 minút šľaháme. Potom zašľahávame po kúskoch maslo na strednom stupni dohladka. Krémom natrieme všetky korpusy a nerovnomerne na ne rozdelíme čučoriedky. Potom korpusy uložíme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Vrch torty ozdobíme čučoriedkami, citrónovým krémom a lístkami medovky. Tortu uložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Nutričné hodnoty na recept Čučoriedkový naked cake s citrónovým krémom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2558 kJ
611 kcal
1398 kJ
334 kcal
Tuk 30.26 g 16.54 g
Sacharidy 81.43 g 44.50 g
Bielkoviny 3.66 g 2.00 g