Flag

Dúhová roláda

1 roláda
Jednoduché
105
pestrý dezert
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePiškótové variácie Dr. Oetker
50 mlolej
50 mlvoda
0,05 ksvajce
1 balenieFarba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
1 balenieFarba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Na náplň
4 plátkyŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
2 PLvoda
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gtvaroh polotučný
60 gcukor práškový
šťava z limetky
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska žltá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska modrá Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni zmes s vajciami, olejom a vodou podľe návodu na obale (asi 3 minúty). Cesto rozdelíme do misiek na 4 rovnaké diely a každý diel nafarbíme jednou gélovou farbou. Pomocou cukrárskeho vrecka nanášame nafarbené diely cesta striedavo vedľa seba do pruhov, na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 7 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Po vytiahnutí z rúry plát pocukrujeme práškovým cukrom, zrolujeme v papieri na pečenie a necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame tvaroh s cukrom a šťavou z limetky. Želatínu rozpustíme a vmiešame do nej 2 PL náplne, potom ju vmiešame do zvyšku náplne. Zľahka do nej vmiešame šľahačku a necháme asi pol hodiny v chladničke stuhnúť. Plát rozrolujeme a nanesieme naň náplň a zrolujeme. Roládu vložíme do chladničky a necháme asi 1 hodinu stuhnúť.